The Greatest Guide To opioider smertestillende

Wiki Article

De fleste kan altså tage imod opioider som smertestillende medicin i kort tid. I forbindelse med en operation kan opioider som smertestillende endda være afgørende.

Også kjent som analgetika Blant legemidler pleier male å skille mellom analgetika, som er legemidler med smertelindring som hovedeffekt; og midler utviklet for andre symptomer og tilstander, som kan ha smertelindring som en viktig og nyttig tilleggseffekt.

Metadon (Metadon) er et sterkt opioid som brukes som substitusjonsbehandling ved opioidavhengighet og ved sterke smerter. Metadon finnes som mikstur og tabletter.

De syntetiske opioider petidin og fentanyl virker på de samme modtagere i nervesystemet som morfin, og de ligner morfin i deres virkning og bivirkninger. Midlerne er vist i tabel 2.

De aktive stoffer buprenorphin og nalbuphin er midler der virker som de andre syntetiske opioider, Guys de har desuden en modsatrettet virkning, idet de også spærrer for andre opioiders virkning.

Videreføring av behandling click here med opioider ut above fire uker etter sterke, akutte eller postoperative smerter

Leger i andre deler av spesialisthelsetjenesten eller i fengselshelsetjenesten kan også henvise pasienter til TSB.

Den anbefalte daglige dosen av paracetamol bør ikke overskride three–4 gram for en voksen fordelt på et døgn. Ta hensyn til dette ved bruk av andre smertestillende som inneholder paracetamol. 

Her finner du fakta om virkningsmekanismer og helseskader ved bruk av opioider, inkludert heroin og morfin.

Avtal henteordninger med egnet intervall, fra en gang daglig til månedlig. Det legges til rette for ordninger som ikke medfører store utgifter for pasient

Reseptbelagte smertestillende medisiner gir sterkere smertelindring enn reseptfrie legemidler. Typer reseptbelagte smertestillende midler inkluderer:

Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbreve ved at klikke på linket i bundet af nyhedsbrevet. Her kan du læse mere om Netdoktors

Andre smertestillende midler Det finnes mange grupper legemidler som egentlig er utviklet for andre tilstander, Guys som også kan brukes som smertestillende midler. Hovedgruppene er:

Disse fremstilles ved industriell behandling av ekstrakter fra valmue eller kjemisk produksjon uavhengig av opiumråstoff, for eksempel oksykodon og fentanyl.

Report this wiki page